КЗК санкционира Солид за нелоялно използване на чужди отличителни знаци

1043
Комисията за защита на конкуренцията наложи две имуществени санкции по 25 000 лв. на „Солид” ООД, Варна и ЕТ „Димитър Дечев”, Варна, за извършени нарушения на ЗЗК. Комисията постанови прекратяване на нарушенията.

Производството е образувано по молба на „Солид 55” ООД, София – производител на блиндирани гаражни и интериорни врати.

ЕТ „Димитър Дечев” е изключителен търговски представител на „Солид 55” за района на Варна. Управителят на фирмата е и съдружник в другото ответно дружество „Солид” ООД, Варна.

КЗК установи, че „Солид” ООД се е представяло като търговски представител на производителя на врати, без да има такива права. Предприятието е сключвало договори-поръчки, на които са били изобразени отличителните белези на „Солид 55”.

От своя страна, ЕТ „Димитър Дечев” е използвал един и същ търговски обект със „Солид” ООД, без съгласието на молителя. По този начин е попречил на потребителите да различават стоките, предлагани от двете фирми, и е създал възможност за заблуда относно фирмата, с която се сключва договор.

КЗК счита, че подобно поведение би могло да увреди интересите на конкурента и противоречи на добросъвестната търговска практика.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg