КЗК санкционира Тракия кабел за нелоялна конкуренция

1235
КЗК санкционира Тракия кабел за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл. 29 от ЗЗК от страна на Тракия кабел ООД, гр. Стара Загора и наложи на дружеството имуществена санкция в размер на 20 400 лв.

Производството е образувано по молба на ЕТ Крушев - Иларион Крушев, конкурент на ответното дружество при предлагането на услугата "кабелна телевизия".

Производството на КЗК установи, че Тракия кабел изгражда коаксиална кабелна мрежа на територията на с. Тулово и започва да рекламира и продава услугата си през м. юни тази година, два месеца преди да получи съответното разрешение за ползване на мрежата.

Комисията счита, че с тези свои действия дружеството е нарушило добросъвестната търговска практика, тъй като е поставило себе си в неравностойно благоприятно положение спрямо своите конкуренти, които стриктно се придържат към законовите изисквания и изпълняват всички нормативни предписания.

При определяне на санкцията Комисията е взела под внимание характера и степента на нарушението, неговата продължителност, както и финансовото състояние на ответното дружество.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg