Летището във Видин ще бъде отдадено на концесия

727
Летището във Видин ще бъде отдадено на концесия

Летището във Видин ще бъде отдадено на концесия, а няма да се продава, съобщи областният управител Пламен Стефанов.

Документите за продажба на летището бяха подготвени от предишния областен управител и предоставени на Стефанов при смяната на ръководството на областната управа.

Областната администрация е в процедура на набиране на специалисти, които да направят реална оценка на концесията и определянето на реални срокове за нейното приключване.

Отдаването на концесия ще гарантира по-пълно интересите на държавата и собственикът ще може да контролира вложенията, които се правят и спазването на предназначението на обекта, съобщи Стефанов. При продажба условията, които са заложени в договора, е възможно и да бъдат променени, добави той.

Областната администрация проучва и възможностите за газифициране на региона, като се извършва експертиза за изграждането на газопреносна мрежа до границата с област Монтана. Ще се проучват и възможностите за свързване на тази мрежа с газопреносната система на Румъния, съобщи Стефанов.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg