Lufthansa Group обяви годишните си резултати за света

423
Lufthansa Group обяви годишните си резултати за света

Приключи консолидацията на SWISS. България е пилотен пазар за синергията на швейцарския авиопревозвач в групата.

Броят на пътниците от/за България надвиши 310 000 за 2007 г. Сегашното разписание за страната ни включва 56 полета седмично и утвърждава позициите на Lufthansa като най-голямата чуждестранна авиокомпания у нас.

Над 300 специалисти започнаха работа и обучение в Lufthansa Technik България.

За втора поредна година Deutsche Lufthansa AG отчита рекорден ръст в приходите и печалбата. Годишната печалба на компанията за 2007 г. е 1.7 млрд. евро след облагане – над два пъти повече в сравнение с 2006 г. (803 милиона евро) . Приходите за последната година са нараснали с 13%, до 22.4 милиарда евро. Оперативната печалба е 1.4 милиарда евро и отбелязва ръст от 63.1%. През последната година компанията е инвестирала общо 1.4 милиарда евро, от които 1.1 милиарда са за закупуването на нови самолети. На 31 декември 2007 г. нетната ликвидност на Lufthansa Group възлиза на 768 милиона евро.

Тези резултати показват отлично представяне на целия екип на групата от компании. С особена важност споменавам факта, че ние постигнахме това във време, когато цените на горивото растат, финансовите пазари са нестабилни и конкуренцията е по-голяма от всякога. Курсът, по който сме поели, е устойчив.” Всички компании от Групата дават своя принос за положителните резултати, заяви председателят на борда и Главен изпълнителен директор на Lufthansa Wolfgang Mayrhuber.

Консолидирането на швейцарският национален авиопревозвач SWISS International Air Lines (SWISS) в групата завърши през юли 2007 г. Бизнес сегментите, логистиката, поддръжката и кетъринга също отбелязват успех в условията на силна конкуренция.

Групата затвърждава позицията си и на водещ доставчик на ИТ услуги в авиационната индустрия със стратегическата си платформа и високотехнологичните си продукти. Инвестицията в бъдещето е основен приоритет. Текущата поръчка за над 170 нови самолета не само ще осигури устойчивата модернизация на авиофлотилията и финансовия растеж, но също така ще даде значителен принос за опазването на околната среда.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg