Лукойл и Петрол ще доставят горива на държавата

1370
Лукойл и Петрол ще доставят горива на държавата

Централният орган за обществени поръчки приключи успешно проведената открита процедура за доставка на горива за държавната администрация чрез карти за безналично плащане, съобщават от институцията.

За изпълнители са определени и двамата участници представили оферти - „Лукойл България" ЕООД и „Петрол" АД, като прогнозната стойност на рамковото споразумение е до 50 млн. лева.

Двете фирми предлагат значителни отстъпки за всички видове горива, които ще доставят на държавната администрация - дизелово гориво, бензин А95 и бензин А98, за целия срок на рамковото споразумение до 31.12.2012 година. Предложените отстъпки от публичните цени на горивата са съответно 3% от „Лукойл България" ЕООД и 4.5% от „Петрол" АД.

Очаква се Централният орган да сключи рамкови споразумения с избраните изпълнители, като предложените отстъпки са задължителната гарантирана отстъпка за бъдещите договори до края на 2012 година.

Разработената от ЦООП процедура предвижда избраните изпълнители да се състезават помежду си по критерий „най-ниска цена" представяйки конкурентни оферти, за да сключат договори с отделните министерства. Това дава възможност да бъдат постигнати дори по-добри от сега анонсираните отстъпки при бъдещите договори с министерствата.

Очакванията са държавната администрация да реализира значителни икономии от разходите си за горива.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас