Лукойл иска разледване от КЗК

549
Лукойл иска разледване от КЗК

Във връзка с редица изявления и публикации в медиите, пресслужбата на „Лукойл-България” ЕООД съобщи, че на 28 май Компанията е изпратила официално писмо до Председателя на Комисията за защита на конкуренцията Петко Николов, с искане да бъде проведено разследване, което да установи липсата на нарушение на Закона за защита на конкуренцията.

Прилагаме текста на писмото:

Във връзка с поредица публикации в медиите, изявления на браншови организации, изказвания на политици, а така също и при срещи, проведени в Министерствата на транспорта и финансите, се прокрадват неверни и фактологически необосновани твърдения и анализи за причините на това състояние на нивата на цените на течните горива, въпреки социално отговорната ценова политика, провеждана от компаниите от групата Лукой в България.

Ето защо и на основание чл. 36, ал. 1, т. 3, във връзка с чл. 48, ал. 1, предложение последно от ЗЗК, Ви моля, да упражните правомощията си по закон и да проведете необходимото щателно и обективно разследване, като установите дали има нарушение на Закона за защита на конкуренцията, за да може да бъдат прекратени неоснователните твърдения, като постановите съответното решение по чл. 55, ал.1, т. 3 от ЗЗК.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg