Лукойл Нефтохим Бургас със загуба за 2006 г. от 24.238 млн. лв.

626
Лукойл Нефтохим Бургас АД реализира балансова загуба след изплащане на данъци в размер на 24.238 млн. лева. Причината за отрицателния финансов резултат е състоянието на международните нефтени пазари през 2006 г., характеризиращо се с устойчиви високи цени на суровината и рязко снижение на конюнктурата на пазара на готовата продукция, съобщава БТА.

Това съобщиха от пресцентъра на нефтокомбината след провеждането на днешното годишно събрание. На него присъстваха представители на 28 620 201 броя акции или 93.7 % от капитала на дружеството. От пресслужбата съобщават още, че въпреки преизпълнението на всички планови показатели, са реализирани загуби от основната дейност. През 2006 г. са платени 1.80 млрд. лв. текущи данъци - ДДС, акциз, осигуровки и др.

В събранието взеха участие Михаил Антонов - председател на Надзорния съвет на Дружеството, Валентин Златев - зам-председател на НС, Йордан Димов - зам-министър на
енергетиката и член на Надзорния съвет (НС), Христо Хаджиколев - представител на миноритарните акционери и член на НС, Абулгас Кличмурадов - председател на Управителния съвет и всички членове на Управителният съвет (УС).

През 2006 г. " Лукойл Нефтохим Бургас" АД е преработил 7.1 милиона тона нефт, или с 10.1 % повече в сравнение с 2005 г., при дълбочина на преработката 74.5%.

Инвестиционната програма на " Лукойл Нефтохим Бургас" АД през 2006 г. бе насочена към модернизация на производството и подобряване качеството на горивата и на екологичната среда. Пусната е в експлоатация инсталация "Газова сяра-3", която реши
проблема с увеличените количества сероводород, вследствие на производството на горива с ниско съдържание на сяра по стандарта Евро-4.

През годината е започнало производството на биодизелово гориво и е преустановено производството на дизел с високо съдържание на сяра. Започнало е строителството на инсталация за изомеризация на нормален бутан, която е пред пуск. Размерът на инвестициите през 2006 г. е 80 млн. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg