Любен Корнезов: Влизаме в Еврозоната през 2010-2011 г.

433
Любен Корнезов: Влизаме в Еврозоната през 2010-2011 г.

България е убедена, че би могла да въведе единната европейска валута и да влезе в Шенгенското пространство през 2010–2011 г., заяви заместник-председателят на Народното събрание проф. Любен Корнезов.

Това стана на среща с председателите на българската и европейската Сметна палата проф. Валери Димитров и Виктор Мануел да Силва Калдейра.

Като трудна, но успешна, особено по отношение на инвестиционния климат окачестви първата година от еврочленството ни проф. Корнезов.

Той подчерта, че се надява на успешно взаимодействие между Европейската сметна палата и Народното събрание, тъй като ратификацията на Лисабонския договор означава и ежегодно изпращане на консолидирани одитни доклади до националните парламенти, както и детайлното разглеждане на тези доклади в ресорните парламентарни комисии.

Викрор Калдейра изрази задоволството си от факта, че България е шестата страна, ратифицирала Лисабонския договор. Той изтъкна значението на документа и по отношение на нарастване на ролята на националните парламенти в контрола по разходването на европейските средства.

Прозрачната работа на институциите и ефективната национална администрация са от особено значение за добро управление на европейските средства, заяви председателят на Европейската сметна палата.

Проф. Валери Димитров изрази благодарност за добрата работа с Комисията по бюджет и финанси, Комисията по икономическа политика и Комисията по европейските въпроси, както и Подкомисията по отчетност на публичния сектор и Подкомисията по усвояване на средствата от Европейски съюз.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg