М-Тел прехвърли WiMAX лиценза си на Макс Телеком

1187
М-Тел прехвърли WiMAX лиценза си на Макс Телеком

Мобилтел подписа споразумение за прехвърляне на Макс Телеком своето разрешение за ползване на радиочестотен спектър за предоставяне на WiMAX услуги. Споразумението подлежи на одобрение от КРС.

Като част от Telekom Austria Group, лидерът на телекомуникационния пазар в България се фокусира върху развитието на UMTS технологията. През последните години Мобилтел инвестира 600 милиона евро в развитие на своята инфраструктура.

В резултат на това, през септември 2009 г. операторът усъвършенства мрежата си със супертехнологията HSPA+, която внедри първи България и шестнадесети в света.

Благодарение на нововъведението, което позволява скорост на пренос на данни до 21 Mbps, клиентите на М-Тел ще разполагат с още по-бърз достъп до интернет и електронна поща, както през своите мобилни телефони, така и посредством преносимите си компютри

Чрез WiMAX технологията Макс Телеком, който е първият функциониращ WiMAX оператор в Европа, изгражда мобилна интернет мрежа, която дава възможност за предлагане на широк спектър от фиксирани и мобилни услуги - достъп до интернет, гласови услуги, виртуални частни мрежи, видеонаблюдение, IPTV и др.

С придобиването на WiMAX лиценза на М-Тел, Макс Телеком ще предложи на своите клиенти по-високо качество на услугите и още по-високи скорости за мобилен достъп до интернет, които в края на годината ще достигнат до 40 Mbps.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg