Масларова открива изложба "Красива България" във френския културен център в Париж

289
Масларова открива изложба

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще посети Франция в периода 5 - 7 март 2007 г., по покана на министъра на заетостта, социалната кохезия и жилищното настаняване Жан – Луи Борлое, информират от министерството.

По време на визитата министър Масларова ще се срещне с Жерар Ларше, делегиран министър на заетостта, труда и професионалното включване на младежите, с Кончиро Мацуура, генерален директор на ЮНЕСКО, с Жак Дерман, президент на Икономическия и социален съвет на Франция, както и с Доминик де Леж, председател на междуведомствената комисия по въпросите на семейството.

На срещите ще бъдат засегнати въпроси от взаимен интерес относно настоящото състояние и бъдещото развитие на българо-френското сътрудничество в социално-трудовата сфера, развитието на сътрудничеството по линия на ЮНЕСКО, функционирането на Икономическия и социален съвет в двете държави и сътрудничеството им с правителствените структури при формиране и изпълнение на политиката в областта на труда и социалната политика, както и провежданите политики в двете държави и предприетите мерки за укрепване на семейството.

На 6 март 2007 г. министър Масларова официално ще открие изложбата „Красива България” в българския културен център в Париж и ще се срещне с представители на българската диаспора във Франция.

В края на посещението се очаква да бъде подписан Протокол за проведени разговори между двете делегации, в който ще бъде направена оценка на провежданото сътрудничество между двете министерства, протичащо въз основа на Спогодбата между правителството на Република България и правителството на Френската република за сътрудничество в областта на труда, заетостта и професионалната подготовка от 1994 г. В Протокола ще бъдат отразени и актуалните дейности и намеренията на двете министерства в областта на труда и социалната политика.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg