Масларова: Ще сложим край на "професията" социално слаб

343
Масларова: Ще сложим край на

Безработицата през март е 8.92 процента, съобщи министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова на среща с обществеността в Силистра. Твърдя, че за 20 месеца управление правителството е изпълнило голяма част от ангажиментите си, каза тя и посочи, че при обещание до края на мандата безработицата да падне под 10 %, тя вече е трайно под 9 %.

На пазара на труда са разкрити нови 72 000 работни места, 168 000 души работят по различни програми.

Министър Масларова обясни, че ниското равнище на образование и квалификация на безработните е проблем, който не се решава за месец-два. През 2007 г. ще бъдат обучени над 42 000 души, за да повишат квалификацията си и да се реализират на пазара на труда.

Ще сложим край на „професията” социално слаб и повече от 18 месеца няма да изплащаме социални помощи, каза министър Масларова. Тя припомни, че на 1 януари 2008 г. изтичат първите 18 месеца. За това време безработните трябва да си намерят работа. Приоритетно ще ги квалифицираме, приоритетно ще ги включваме в програми, но няма да продължим да храним здрави мъже на по 30-40 г., които просто отказват да работят, каза Емилия Масларова.

Тя отговаря повече от два часа на конкретни въпроси на гражданите, свръзани с увеличението на пенсиите и доходите на хората, с политиката на МТСП за младите майки, с инвестициите в децата и отговорното родителство, с проблемите на хората с увреждания и ТЕЛК-овете.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg