Масларова участва в заседанието на Съвета на министрите на ЕС утре - 30 май

361
Масларова участва в заседанието на Съвета на министрите на ЕС утре - 30 май

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще вземе участие в редовното заседание на Съвета на министрите на ЕС (заетост, социални въпроси, здраве и въпроси на потребителите), което ще се проведе на 30 и 31 май 2007 г. в Брюксел, информират от министерството.

Въпросите, които са от компетентност на министъра на труда и социалната политика, ще бъдат разгледани на заседанието на 30 май 2007 г. По време на форума ще бъде обсъдено предложението на Европейската комисия за запазване на настоящите Насоки за заетост и през 2007 г. България подкрепя това предложение предвид позитивното им влияние върху изпълнението на националната програма за реформи в областта.

Предвижда се също така да бъде одобрено съвместно становище на Комитета по заетостта (КЗ) и Комитета за социална защита (КСЗ) относно активното стареене. България също подкрепя становището, тъй като споделя мнението, че нуждите на активното стареене трябва да са подкрепени от адекватни политики в областта на пазара на труда, ученето през целия живот, работната среда, здравословните и безопасни условия на труд и социалната защита.

По време на двудневното заседание се очаква и приемането на проект на Решение на Съвета относно Нова стратегия на Общността 2007–2012 за безопасност и здраве при работа, два проекта за регламенти, свързани с координацията на системите за социална сигурност и по-специално към заетите, самостоятелно заетите лица и членовете на техните семейства, движещи се в Общността, и Директива за мерки за подобряване на преносимостта на допълнителните пенсионни права.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...