Масларова участва в заседанието на Съвета на министрите на ЕС утре - 30 май

339
Масларова участва в заседанието на Съвета на министрите на ЕС утре - 30 май

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще вземе участие в редовното заседание на Съвета на министрите на ЕС (заетост, социални въпроси, здраве и въпроси на потребителите), което ще се проведе на 30 и 31 май 2007 г. в Брюксел, информират от министерството.

Въпросите, които са от компетентност на министъра на труда и социалната политика, ще бъдат разгледани на заседанието на 30 май 2007 г. По време на форума ще бъде обсъдено предложението на Европейската комисия за запазване на настоящите Насоки за заетост и през 2007 г. България подкрепя това предложение предвид позитивното им влияние върху изпълнението на националната програма за реформи в областта.

Предвижда се също така да бъде одобрено съвместно становище на Комитета по заетостта (КЗ) и Комитета за социална защита (КСЗ) относно активното стареене. България също подкрепя становището, тъй като споделя мнението, че нуждите на активното стареене трябва да са подкрепени от адекватни политики в областта на пазара на труда, ученето през целия живот, работната среда, здравословните и безопасни условия на труд и социалната защита.

По време на двудневното заседание се очаква и приемането на проект на Решение на Съвета относно Нова стратегия на Общността 2007–2012 за безопасност и здраве при работа, два проекта за регламенти, свързани с координацията на системите за социална сигурност и по-специално към заетите, самостоятелно заетите лица и членовете на техните семейства, движещи се в Общността, и Директива за мерки за подобряване на преносимостта на допълнителните пенсионни права.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg