Масларова утвърди измененията и допълненията в НКПД

858
Масларова утвърди измененията и допълненията в НКПД

Със Заповед № 969 от 28.12.2007 г., министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова утвърди изменения и допълнения в Националната класификация на професиите и длъжностите (НКПД), които влизат в сила от 1 януари 2008 г.

От 2006 година се прилага Национална класификация на професиите и длъжностите (НКПД), 2005 г., информират от министерството. Класификацията може да се изменя и допълва ежегодно със заповед на министъра на труда и социалната политика въз основа на обосновани предложения на прилагащите организации.

По предложение на фирми, организации и институции, прилагащи класификацията, в НКПД, 2005 г. са включени 77 нови длъжностни наименования, основно в областта на химическата и фармацевтичната промишленост, транспорта и здравеопазването. С оглед постигане на съответствие с разпоредбите на Закона за здравето са променени наименованията на съществуващи длъжности в здравеопазването.

Заповедта на министъра на труда и социалната политика и приложенията към нея са публикувани на интернет-страница на МТСП в рубриката Национална класификация на професиите и длъжностите, 2005 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg