Масларова защитава идеята за реално семейно подоходно облагане

327
Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова пое ангажимент по време на пленарна сесия на Икономическия и социален съвет да защитава идеята за реално семейно подоходно облагане.

Съветът днес имаше открита пленарна сесия, на която прие становище "Семейството, доброто родителство и равните възможности между половете".

Направени са първите стъпки по този въпрос, каза тя, цитирана от БТА, допълвайки, че до 2008 г. има време за това. Нереалното в момента е, че има малка диференциация между семействата за първо, второ и трето дете, а не за всяко следващо дете, поясни министър Масларова. Трябва да се обсъди детайлно въпросът за семейното подоходно облагане, защото то е на база доход на член от семейството, добави още министър Масларова.

Трябва да има обща информационна система за статистиката, която беше представена в становището на Икономическия и социален съвет, добави министър Масларова. Част от статистиката беше представена по-рано днес от БТА. Министър Масларова изрази безпокойството си относно информацията в становището на съвета, че над 50 процента от българските деца са на родители, които нямат сключен граждански брак. По думите й трябва да се преустанови изоставянето на деца, за които държавата се грижи, а родителите им не дават съгласие детето им да бъде осиновено.

От българските семейства 37 на сто нямат деца, а близо 35 на сто имат по 1 дете, каза Пламен Димитров, член на съвета. Според Димитров, държавата трябва да стимулира семействата по отношение раждането на първо или второ дете и да подпомага многодетните семейства. На сесията присъстваха депутати и представители на различни неправителствени организации, които направиха предложения пред Икономическия и социален съвет.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg