Масово укриване на оборот на Илиянци

1449
Масово укриване на оборот на Илиянци

Около 75% от търговците на стоков базар "Илиянци" укриват обороти. Това съобщават от Националната агенция за приходите. Столичните инспектори на НАП са направили масирани проверки през четирите празнични дни - от 22 до 25 септември. Нарушения са установени в 15 от проверените общо 21 обекта в "Илиянци".

На 15 търговци са съставени актове за неиздаване на касов бон. Инспекторите установили, че масово търгуващите на базар "Илиянци" не издават касови бележки и фактури, дори и когато клиентите им изрично ги поискат. Повечето от проверените декларирали месечни обороти по-ниски от наема за ползваните от тях обекти, което е сигурен знак, че се укриват приходи, смятат инспекторите.

Проверяващите се натъкнали на търговец с месечен наем от 2 000 лв. и отчетен дневен оборот от 20 лв. Без регистрация по ЗДДС били близо 50% от проверените търговци на едро.

Всеки търговец, който е бил задължен, но е пропуснал да се регистрира, сам ще бъде регистриран служебно от инспекторите на НАП София и след ревизия ще му бъде начислен дължимия ДДС заедно с всички лихви за периода на просрочие.

По време на проверките някои от търгуващите на базара се държали скандално с инспекторите, твърдейки, че служителите на НАП нямат право да ги проверяват през празничните дни. Те ще бъдат поставени под постоянно наблюдение. Проверките на стоков базар "Илиянци" ще продължат в почивните дни до края на годината, съобщават още от агенцията.

Източник: бТВ

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg