МДААР: България има скромен опит в прилагане на публично-частното партньорство

360
„България има скромен опит в прилагането на публично-частното партньорство, но през последните години започват да се използват добрите практики на други страни в тази насока”.

Това отбеляза министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев в приветственото си слово към над 100-те делегати от държавите членки на ЕС, присъстващи на международната конференция на тема „Концесиите и публично-частното партньорство”.

В изказването си министърът очерта най-важните сфери, в които се използва публично-частното партньорство в България – инфраструктурните проекти, използването на природните богатства и други.

Той припомни, че страната ни вече е отдала на концесия някои пристанища и летищата във Варна и Бургас, а ползата от това решение е на стойност близо 2.5 млрд. лв.

Събитието е съвместна инициатива на българското правителство и Програма СИГМА на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Целта на форума е на експертно ниво да бъде обменен опит и идеи за реализацията на инвестиционни проекти чрез публично-частно партньорство, както и да се дискутират теми, свързани с правната и институционалната рамка при осъществяването им.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...