МДААР официално изпрати Оперативната програма “Административен капацитет” до ЕК

643
Управляващият орган на Оперативна програма “Административен капацитет” (ОПАК) – дирекция „Управление на проекти и програми” в Министерството на държавната администрация и административната реформа – изпрати официално програмата до Европейската комисия за одобрение. Ако ЕК няма коментари по текстовете се очаква решението на одобрение на ОПАК да бъде подписано през септември 2007 г.

В настоящия текст на ОПАК са отразени препоръките на Комисията, получени при предварителното съгласуване на документа през април т. г.

Оперативната програма "Административен капацитет" се финансира от Европейския социален фонд (ЕСФ) и националния бюджет, като общият размер на средствата е близо 181 млн. евро.

Това е хоризонтална програма, която съдържа приоритетните области на развитие на българската държавна администрация и органите на съдебната система след присъединяването ни към ЕС.

Стратегическата цел на програмата е създаването на ефективна и компетентна администрация, способна да разработва и прилага националните и европейските политики, като отговаря на очакванията на гражданите и бизнеса за по-добро обслужване и етика. ОПАК подкрепя и изграждането на ефективна съдебна власт.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...