МДААР официално изпрати Оперативната програма “Административен капацитет” до ЕК

574
Управляващият орган на Оперативна програма “Административен капацитет” (ОПАК) – дирекция „Управление на проекти и програми” в Министерството на държавната администрация и административната реформа – изпрати официално програмата до Европейската комисия за одобрение. Ако ЕК няма коментари по текстовете се очаква решението на одобрение на ОПАК да бъде подписано през септември 2007 г.

В настоящия текст на ОПАК са отразени препоръките на Комисията, получени при предварителното съгласуване на документа през април т. г.

Оперативната програма "Административен капацитет" се финансира от Европейския социален фонд (ЕСФ) и националния бюджет, като общият размер на средствата е близо 181 млн. евро.

Това е хоризонтална програма, която съдържа приоритетните области на развитие на българската държавна администрация и органите на съдебната система след присъединяването ни към ЕС.

Стратегическата цел на програмата е създаването на ефективна и компетентна администрация, способна да разработва и прилага националните и европейските политики, като отговаря на очакванията на гражданите и бизнеса за по-добро обслужване и етика. ОПАК подкрепя и изграждането на ефективна съдебна власт.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg