МДААР откри обществена поръчка за доставка на компютърни системи и периферна техника

335
МДААР откри обществена поръчка за доставка на компютърни системи и периферна техника

На 5 септември 2007 г. министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев подписа заповедта за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на компютърни системи, периферна техника и мултимедия. Крайният срок за подаване на документи е 17.00 часа на 1 октомври 2007 г. Цената на тръжната документация е 240 лв., информират от министерството.

Обществената поръчка се отнася за доставката на 12 сървъра, в комплект с други устройства и 200 броя устройства за непрекъсваемо захранване, за осигуряване работата на информационната система.

Тя е по проект „Интегрирана локална система за обработка чрез единен фиш” и е в процес на въвеждане на 11 сухопътни ГКПП – външни граници за ЕС. Целта е да се осигури постоянна и надеждна работа на системата, в това число и архивиране на данни в рамките на всяко едно ГКПП, за да бъде улеснен прехода през пунктовете, контрола и плащането по системата на “едно гише”, както и да се гарантира събираемостта на държавните вземания.

Същата обществена поръчка има за цел да осигури и 6 мултимедийни монитори, които са част от втора обособена позиция. Те са предназначени за осигуряване на проекти на МДААР, свързани с безхартиено заседание на Общински съвет и Система за централизирано наблюдение и контрол на системите на ИСЕП.

Участник в процедурата за обществена поръчка може да бъде всяко българско или чуждестранно физическо или юридическо лице, както и техни обединения. Всеки участник може да представи само един вариант на предложение, като той може да участва по първа, по втора или по двете обособени позиции, като прилага толкова финансови предложения, по колкото позиции участва.

Гаранцията за участие в търга е 1500 лева за кандидатите за доставка на сървърни системи, 300 лева за доставка на монитори и UPS устройства или общо за двете позиции – 1800 лева. Сумата трябва да бъде преведена по банкова сметка на Министерство на държавната администрация и административната реформа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg