МДААР с нов министър утре

347
Димитър Димитров ще заеме поста на министър на държавната администрация и административната реформа утре, 18 март. Първата си пресконференция той ще даде от 9.00 часа в залата на министерството. Тогава ще бъдат представени и новите заместник-министри, началник на кабинет, директори на дирекции в министерството, съобщиха от ведомството.

МДААР сменя ръководния си екип за един ден в рамките на инициативата „Мениджър за един ден", организирана за седма поредна година от „Джуниър Ачийвмънт България". 12 ученици ще имат възможността да се запознаят с реалния работен процес в министерството. Министър ще бъде 16-годишният Димитър, десетокласник във Варненската търговска гимназия „Георги Раковски". Той е председател на младежката секция на Клуб „Приятели на Европа" - Варна, владее английски и немски език.

По време на първата си среща с медиите министър Димитър Димитров ще представи електронната визитна картичка на Варненската търговска гимназия, изработената от него по идея от електронната визитка на министър Василев.

В 9.15 часа ще бъде осъществена пряка видео връзка с областния управител на Варна за един ден Илияна Павлова. Миналата година министър Василев беше местен патрон на инициативата във Варна. Сега тази роля поема областният управител Петър Кандиларов, който отваря вратите на областната администрация за 6 млади мениджъри от различни варненски училища.

В програмата на министър Димитров за деня е включен информационен ден по Оперативна програма „Административен капацитет", който ще започне в 11.00 часа в зала 3 на НДК. Това е вторият от поредица информационни дни в страната, на които експертите от Управляващия орган на програмата разясняват механизмите за кандидатстване в двата нови конкурса за проекти по ОПАК, насочени към структурите на гражданското общество.

В тазгодишната инициатива „Мениджър за един ден"ще се включат над 1000 ученици от цялата страна, които ще прекарат един ден с мениджърите на над 190 български и международни компании и институции в 46 града. Продължава съвместната инициатива на МДААР и организаторите от „Джуниър Ачийвмънт България" да се насърчи участието в „Мениджър за един ден" и на областни и общински администрации. Миналата година в резултат на това 18 областни и 30 общински администрации на 12 март 2007 г. отвориха вратите си за млади хора. През 2008 г. по покана на министерството и организаторите участие ще вземат 15 областни и 22 общински администрации, които ще посрещнат общо над 120 ученици.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg