МДААР сменя ръководния си екип по инициативата "Мениджър за един ден"

422
МДААР сменя ръководния си екип по инициативата

 Министерството на държавната администрация и административната реформа сменя ръководния си екип за един ден в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”, организирана за седма поредна година от „Джуниър Ачийвмънт България”.

12 ученици имат възможността да се запознаят с реалния работен процес в министерството. Министър е 16-годишният Димитър Димитров, десетокласник във Варненската търговска гимназия „Георги Раковски”. Той е председател на младежката секция на Клуб „Приятели на Европа” – Варна, владее английски и немски език.

Всички млади мениджъри получиха визитки с длъжността си за деня, както и подаръци от МДААР - двуезичен административен атлас на България, USB с информация за министерството, електронна визитка на България, диск за европейските институции и различни информационни материали за работата на МДААР. Всеки от учениците се сдоби и бележник, в който да записва важните мениджърски съвети, които ще получи по време на стажа си.

По време на първата си пресконференция младият министър за един ден осъществи видео връзка с Областната администрация във Варна. Миналата година министър Василев беше местен патрон във Варна на инициативата „Мениджър за един ден", сега той предаде щафетата на областния управител Петър Кандиларов, който отваря врати за 6 ученици,информират от МДААР.

В разговора с областния управител за един ден Илияна Павлова министър Димитров й възложи първата задача - по време на днешното й посещение на летище София и в община Аксаково да следи дали правилно са изписани на латиница върху табелите надписите на населени места, улици и пр.

Министър Димитров подкрепи идеята на своя предшественик Николай Василев администрациите да бъдат задължени да обслужват клиентите и след работно време, ако пред гишето има опашка.

Пред медиите министър Димитър Димитров представи и електронна визитна картичка на Варненската търговска гимназия, изработена от него по подобие на електронната визитка на България, направена от МДААР през 2007 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg