МДААР възстановявава по съдебен ред дължимите суми по договора за наем на стола на МС

457
МДААР възстановявава по съдебен ред дължимите суми по договора за наем на стола на МС

Министерството на държавната администрация и административната реформа пусна искова молба срещу наемателя на помещенията на ул. „Сердика” №8, известни като „стола на Министерския съвет” – фирма „Сомелиер 05” ООД. Исковата молба е във връзка с неизпълнение на договора от страна на наемателя – неплащане на месечния наем, както и на консумативите: ток, вода и парно. С този акт МДААР по съдебен ред търси възстановяването на дължимите суми – 153 659.78 лв., което включва неизплатените наеми и разходи за комунални услуги, както и дължимите неустойки по договора.

Договорът за наем с фирма „Сомелиер 05” ООД беше сключен на 11 октомври 2006 г. с месечна наемна цена 12 000 лв. с ДДС и беше прекратен едностранно в началото на октомври 2007 г. поради виновно неизпълнение на задълженията по него от страна на наемателя.

МДААР насрочва процедура за избор на нов наемател. Заявления за участие в търга се подават от 28 ноември до 3 декември 2007 г. в сградата на МДААР (ул. Аксаков 1). Оглед на обекта може да се прави след закупуване на тръжна документация всеки работен ден от 12 до 16 ноември 2007 г. от 10.00 до 15.00 часа.

Търгът с явно наддаване ще се проведе на 6 декември 2007 г. от 10.00 часа в сградата на МДААР (ул. Аксаков 1). Стъпка на наддаване ще бъде 100 лева. Направена е актуална оценка на имота, на базата на която е определена начална тръжна месечна наемна цена от 6000 лева без ДДС. Срок на наемното отношение ще бъде 5 години.

Обектът, който ще бъде даден под наем, представлява зала за хранене, кафе-бар и кухня, оборудвани помещения и прилежащи помещения с обща площ от 663.39 кв. м, както и складови и обслужващи помещения с площ 382.50 кв. м.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg