Мениджъри на малки и средни предприятия се подготвят за кандидатстване по европейските програми

374
Асоциацията "Българска бизнес мрежа" (ББМ) организира работни срещи под заглавие "Моят бизнес в Европа", чрез които информира и обучава мениджъри на малки и средни предприятия по европейските оперативни програми, съобщават от БТА.

В седем семинара членовете на мрежата ще се запознаят с всички оперативни програми. За целта са привлечени утвърдени консултанти и експерти с дългогодишен опит в тази област.

На първата среща е била разгледана програмата "Конкурентоспособност на икономиката", която предлага 1.646 млрд. eвро.

Собствениците на фирми са се запознали с процесите за съставяне и разпределение на бюджета на Европейския съюз, с фондовете, които финансират оперативните програми, с приоритетните политики на съюза.

В България ще се работи с европейско финансиране по два национални стратегически плана и по седем оперативни програми с общ бюджет на стойност повече от 11 млрд. евро. Те обхващат широк кръг от възможности както в обществения сектор, така и в бизнеса, допълват от ББМ.

Следващият семинар през септември ще е посветен на възможностите, които предоставя пред бизнеса у нас оперативната програма "Човешки ресурси".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg