Металснаб купен от германци

589

В съобщение на германската борса научаваме, че акционерното дружество Kloeckner & Co е придобило 77.3% от Металснаб холдинг АД и така получава изключително благоприятна позиция на пазара за дистрибуция на стомана и метали в България.
„България е един разрастващ се, много интересен пазар в Източна Европа, съобщава Money.bg.

Придобиването на мажоритарния дял акции е важна стъпка в развитието на нашите дейности в Източна Европа", заявява Томас Лудвиг, председател на ръководството на германското дружество.

Kloeckner & Co вече притежава 7.3% от Металснаб и има подписан договор за придобиването на други 70% от акциите на Металснаб. Останалите акции остават при акционерите им.

Предстои поглъщането да бъде потвърдено от българските анти-монополни власти.

През 2006 година „Металснаб Холдинг", с персонал от 250 души, реализира продукция за €36 млн. Важни продуктови групи на дистрибуторското предприятие с център София са листова стомана, профили, тръби. Изградени са седем дистрибуторски центъра в България, покриващи най-важните строителни региони и клиенти.

За Kloekner& Co трябва да се знае, че е най-големият независим от производители дистрибутор на стомана и метали в европейския пазар и Северна Америка. Доставки се осигуряват за 200.000 активни клиенти в 15 страни на Европа, както и Северна Америка в 250 складови и разпределителни центъра. Компанията е основана преди 100 години от Петер Кльокнер. През 2006 в предприятието му работят 10,000 души, оборотът е €5,5 млрд., пише още Money.bg.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg