Международна туристическа конференция, посветена на туризма, провеждат в СУ

337
Международна туристическа конференция, посветена на туризма, провеждат в СУ

Международна научна конференция "Туризъм - теория и практика" се провежда днес в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Форумът е посветен на 40-годишнината на специалността „Туризъм".

Програмата включва кръгла маса "Българският туризъм - бизнес и обучение. Как да работим заедно?", в която ще участват председателят на Държавната агенция по туризма Анелия Крушкова, представители на Министерството на външните работи, на Националния съвет по туризъм, представители на браншови туристически организации.

Участието си са потвърдили водещи български и чужди туристически фирми, опериращи на нашия пазар.

Специалността "Туризъм" е наследник на създадената през 1967 година специалност "География на туризма". През 1997 г. е разработен модерен учебен план, който обвързва теорията и практическите умения чрез едносеместриален стаж в туризма.

Особено търсена е магистърската програма по културен туризъм, а в процес на разкриване е и нова магистърска програма по екотуризъм.

Специалността са завършили над 2000 български студенти и 200 чужденци.

Около 70 на сто от завършилите работят в посредническите сектори на туроператорството и туристическата агентска дейност, около 10% - в сферата на образованието и свързаните с нея дейности, 5% - в търговията. Редица възпитаници на специалността "Туризъм" успешно се реализират в държавната администрация, научните институти, медиите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg