Международни консултанти ще оценяват споразумението с „Фьосталпине“

545
Международни консултанти ще оценяват споразумението с „Фьосталпине“

Правителството ще предостави до 300 000 лв. по бюджета на Министерството на икономиката и енергетиката за ангажирането на международни юристи като консултанти по подготовката и провеждането на преговори за изготвянето на проект на Инвестиционно споразумение между Република България и „Фьосталпине Щал” ГмбХ, Австрия.

Наемането на международните консултанти се налага поради техническата сложност на проекта и неговата значимост за развитието на българската икономика.

Тяхната дейност ще бъде насочена към воденето на преговори, съгласуване на отделните клаузи и подписване на Инвестиционното споразумение, в което да бъдат защитени напълно интересите на страната.

Сключването на приемливо за България споразумение ще доведе до реализирането на инвестиционен проект на приблизителна стойност от 5 млрд. евро, при който ще бъдат разкрити около 4500 работни места.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg