МФ извърши проверка на работата на бившия шеф на фонд РПИ

480
МФ извърши проверка на работата на бившия шеф на фонд РПИ

На 24 януари, със своя заповед № ЗМФ-86, министърът на финансите възложи на инспектората на МФ да извърши проверка за наличието на конфликт на интереси по отношение на Изпълнителния директор на Фонд „Републиканска пътна инфрастура” при изпълняване на служебните му задължения, информират от МФ.

Крайният срок за приключване на проверката изтече днес, 04.02.2007 г., като според резултатите от нея може да се направи заключение, че по отношение на инж. Веселин Георгиев би могло да се появи ситуация, в която да възникне или да се прояви конфликт на интереси.

Със същата заповед министър Орешарски възложи на инспектората на МФ да извърши и проверка относно законосъобразността на проведените обществени поръчки във Фонд РПИ, възложени за изпълнение на „Биндер” АД за периода 01.09.2006г. – 31.01.2008 г. Резултатите от проверката ще бъдат готови в едномесечен срок от влизане в сила на заповедта.

„Едномесечният срок за изготвянето на втория доклад е необходим предвид на сравнително дългия срок, който обхваща проверката, както и големия обем документация, необходим за изготвянето на окончателно становище. Обект на проучване са и начинът на възлагане на обществените поръчки, правното основание за това, както и финансовите параметри по тях.

Ще бъде разгледано и евентуалното наличие на жалби по процедурите на възлагане на обществените поръчки в съответните оторизирани органи и правното им основание. Едва тогава ще можем да направим заключение дали е ощетен обществения интерес в следствие от работата на изпълнителния директор Веселин Георгиев.” – заяви министърът на финансите Пламен Орешарски. Той допълни, че паралено с проверката на инспектората на МФ продължава и проверката, която е възложил на одиторите в Дирекция „Одит на средствата от ЕС” за изпълнението на три проекта, управлявани от Фонд РПИ и финансирани от програма ИСПА на Кохезионния фонд.

След днешното заседание на УС на Фонда, министър Орешарски заяви, че до седмица ще бъде изготвена нова вътрешно-организационна структура на Фонд РПИ.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че досега заемащият поста изпълнителен директор на Фонд РПИ вече е освободен от длъжност.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg