МИЕ отхвърли предложението на Юрокоптер за промяна на датата на офсетната програма

430
Министерство на икономиката и енергетиката отхвърли предложението на Юрокоптер за промяна на началната дата на офсетната програма от 28 март 2005 г. на 20 януари 2006 г. Юрокоптер е изпълнител на специална обществена поръчка за доставка на 18 вертолета за българските военновъздушни и военноморски сили.

В писмо на министър Румен Овчаров до регионалния директор по «Офсет и международно сътрудничество» на фирма Юрокоптер – Регард Франчини и до министъра на отбраната Веселин Близнаков се посочва, че предложението за промяна на датата за влизане в сила на Офсетното споразумение не може да бъде прието, тъй като се нарушава чл. 11 от Офсетното споразумение, сключено между Юрокоптер и Министерството на отбраната на Република България.

По силата на Споразумението, изпълнителят на обществената поръчка – фирма Юрокоптер – трябваше да започне да изпълнява задълженията си по индиректния офсет в двугодишен гратисен период от влизане в сила на Споразумението, т.е най-късно до 28 март 2007 г., което към тази дата не е изпълнено.

В писмото си до г-н Франчини министър Овчаров изразява своето убеждение, че Юрокоптер, като коректен изпълнител на специалната обществена поръчка, ще изпълни и поетите ангажименти по индиректния офсет.

Министерство на икономиката и енергетиката държи на стриктното изпълнение на индиректните офсетни задължения, което е и във връзка с влезлите в сила изменения и допълнения на Наредбата за възлагане на специални обществени поръчки.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg