Михалевски инспектира строителните работи по ГКПП Никопол

469
Михалевски инспектира строителните работи по ГКПП Никопол

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски инспектира днес строителните работи по граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) към фериботния комплекс Никопол - Турно Мъгуреле във връзка с въвеждането му в експлоатация.

По време на посещението си Михалевски направи проверка и на бреговите укрепителни дейности около комплекса.

По време на проверката бе установено, че строително-монтажните работи по обекта са завършени. Михалевски и областният управител на Плевен Цветко Цветков констатираха дребни строителни забележки, които ще бъдат отстранени до 3 седмици, увери строителната фирма.

По време на инспекцията стана ясно, че до средата на месец юни ще се назначи държавно-предавателна комисия за обекта. Министерството на транспорта е провело процедура по избор на оператор от българска страна – “Българско речно плаване”.

По време на посещението си Михалевски каза, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е осигурило и доставило нужното оборудване и в четвъртък, 29 май 2008 г., ще се проведе работна среща за полагане на необходимата техника на гранична полиция и пътни такси и разрешителни към Фонд “Републиканска пътна инфраструктура”.

Михалевски каза, че се очаква в средата на месец юли т. г., Министерството на транспорта да отправи официална покана към румънските си колеги за определяне на дата за откриване на комплекса.

С реализацията на фериботния комплекс Никопол - Турно Мъгуреле се цели да се подпомогне сътрудничеството между граничните райони в двете страни, помагайки на населението да превъзмогне специфичните проблеми на развитието на региона.

Очакваните резултати са свързани с подобряване на транспортната инфраструктура, повишаване на икономическата активност в региона, решаването на екологични проблеми, намаляване на безработицата, решаване на демографски проблеми.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg