Миков, Орешарски, Тачева и Грънчарова на съвещание при Станишев

366
Миков, Орешарски, Тачева и Грънчарова на съвещание при Станишев

Министър-председателят Сергей Станишев проведе работно съвещание с вицепремиера Меглена Плугчиева и министрите на вътрешните работи Михаил Миков, на финансите Пламен Орешарски, на правосъдието Миглена Тачева и на европейските въпроси Гергана Грънчарова. Срещата бе по повод започналите в Народното събрание обсъждания на второ четене на проектозаконите за изменение и допълнение на законите за обществените поръчки, за МВР и за пътищата.

Министрите информираха премиера за конкретните мерки, които се предприемат за продължаване на работата по реформите в ключовите сектори правораздаване и управлението на европейските средства, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министърът на финансите Пламен Орешарски докладва на министър-председателя, че продължава активната работа по конкретните планове за действие по предприсъединителните фондове ФАР, ИСПА и САПАРД, като конкретни резултати ще има до септември. Продължава още по-енергично работата за заздравяване на системата за разплащане и контрол по европейските фондове, за да бъде гарантирано доброто и прозрачно управление на парите на българските и европейските данъкоплатци добро и прозрачно управление на техните пари.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева информира за извършената дейност по изготвяната концепция за нова наказателно-правна политика и за нов Наказателен кодекс, която ще бъде готова в следващите месеци. Нейната основна цел е с конкретни и бързи мерки да се отпуши пренатоварената система на прокуратурата и съда и да доведе до бързо и ефективно правораздаване у нас.

Министър-председателят Сергей Станишев още през миналата седмица разпореди на министрите да подготвят цялостни планове за действие с конкретни, енергични и практични мерки, които да доведат до резултати в работата на правителството в тези две ключови области. Плановете на министрите ще бъдат представени и обсъдени на срещата на управляващата коалиция в събота в Банско.

Снимка: Profit.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg