Министър Хюше Тер Хорст: Впечатлена съм от напредъка, който сте направили в този кратък срок

426
Министър Хюше Тер Хорст: Впечатлена съм от напредъка, който сте направили в този кратък срок

Късно следобед вчера министърът на вътрешните работи Румен Петков се срещна с колежката си от Холандия Хюше Тер Хорст, министър на вътрешните работи и отношение в Кралство Холандия, съобщава сайта на министерството.

На срещата г-жа Хорст изрази удовлетворение от доброто и ползотворно сътрудничество между двете министерства след подписания Меморандум за сътрудничество през 2006.г. “Впечатлена съм от напредъка, който се направили в този кратък срок”.

По време на срещата министър Румен Петков представи антикорупционните реформи, който са направени по границите на България – ротиране на граничните служители при застъпване на смяна на случаен принцип, системите за видеонаблюдение, които контролират граничните полицаи, като и въвеждането на плащането с единен фиш- въведен на четири и се очаква до края на март месец да стане факт на всички ГКПП.

Вътрешният министър изтъкна и благодари за добрата съвместна работа на службите на двете министерства във борбата с наркотици, прането на пари, организираната престъпност, трафика на хора с цел сексуална експлоатация и престъпленията във финансовата система.

За първи път министър на вътрешните работи на Холандия ще посети България. Г-жа Хорст прие покана с думите:”Добра идея аз да бъда първият министър на вътрешните работи на Холандия, който ще посети България”.

При визитата си в нашата страна двамата министри ще обсъждат и изготвят програма за изпълнение на подписания Меморандум за сътрудничество, която ще има за цел да определи конкретните задачи между отделните служби на двете министерства.

Срещата се проведе в рамките на неформалния съвет на министрите на правосъдието и вътрешните работи от страните-членки на ЕС, под председателството на министъра на Словения Драгутин Мате.

Снимка: Министерство на външните работи

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg