Министърът на транспорта издаде три лиценза за извършване на ЖП услуги

704
Министърът на транспорта издаде три лиценза за извършване на ЖП услуги

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев връчи днес лицензи за извършване на железопътни услуги на предприятията „БДЖ - Тягов подвижен състав (Локомотиви)" ЕООД; „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и „БДЖ - Товарни превози" ЕООД.

Лицензите са издадени от министъра на транспорта и са изпратени в Европейската железопътна агенция (ERA) за нотификация, съобщават от ведомството. Те важат за срок от 6 месеца и позволяват да се извършва транспортна дейност, както в България, така и в останалите страни членки на Европейския съюз (транзитни превози).

Издаването на новите лицензи е свързано с преструктуриране на дружеството „Български държавни железници" ЕАД. Според плана за преобразуване на дружеството бяха учредени и отделени три дъщерни дружества: „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД; „БДЖ - Товарни превози" ЕООД и „БДЖ - Тягов подвижен състав (Локомотиви)" ЕООД.

Всяко едно от дъщерните дружества е 100% собственост на дружеството майка „БДЖ" ЕАД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg