Миронов акцентира върху традиционния силен туристически интерес към България

408
Миронов акцентира върху традиционния силен туристически интерес към България

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин прие днес в МВнР руска делегация, водена от председателя на Съвета на Руската федерация Сергей Миронов.

Министър Калфин приветства Сергей Миронов и посочи, че официалното му посещението му в България по повод тържествата за 130-ата годишнина от Освобождението на България е важно не само за укрепването на двустранните отношения между България и Руската федерация, но и на връзките между двата народа.

Вицепремиерът се спря на най-важните икономически договорености, които бяха постигнати по време на неотдавнашното посещение на руския президент Владимир Путин в България. Двамата изразиха мнение, че потенциалът за развитието на икономическите взаимоотношения далеч не е изчерпан и съществуват още много нереализирани възможности. Най-главното е, че имаме добри и големи икономически проекти, по които ще работим в бъдеще, заяви вицепремиерът. Надяваме се, че позитивното развитие на сътрудничеството с България ще продължи активно след известен период на охлаждане в отношенията, сподели Сергей Миронов.

Като изключително перспективни бяха определени на срещата възможностите за развитие на отношенията между отделни региони на Руската федерация и България. Сергей Миронов изрази желание българските компании да участват активно в най-важните икономически форуми в Русия, един от които е и традиционният Пертербургския форум. По неговите думи там се формира макроикономическата политика на Русия и българските фирми ще имат възможност да се ориентират накъде се насочва векторът на руската икономическа политика.

Калфин открои важността на културните прояви, свързани с откритата в България „Година на Русия” през 2008 г. и на предстоящата през 2009 г – „Година на България” в Русия. Сергей Миронов заяви готовност да съдейства за добрата организация на предстоящите прояви в Русия.

Сергей Миронов акцентира върху традиционния силен туристически интерес към България, който може да се стимулира и съчетае с посещения на исторически забележителности в нашата страна.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...