Митал Стийл Холдингс купува няколко руски предприятия за добив на въглища

318
Митал Стийл Холдингс купува няколко руски предприятия за добив на въглища

Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на самостоятелен контрол от страна на Митал Стийл Холдингс АГ, Швейцария, върху предприятията ОАО “Шахта Первомайская”, ОАО “Шахта Березовская”, ОАО “Северокузбаское Погрузочно-Транспортное управление”, ОАО “Анжеро-Судженское Погрузочно-Транспортное управление”, ОАО “Специализированная Шахтная Енергомеханическая Компания” и ОАО “Шахтоуправление Анжерское”, учредени и съществуващи съгласно законите на Руската Федерация.

Митал Стийл Холдингс АГ е част от група предприятия, контролирана от Арселор Митал СА.

Дружеството развива производство и продажба на стоманени продукти в световен мащаб.

Придобиваните предприятия експлоатират няколко рудника, разположени в Кемеровска област на Руската Федерация и се занимават с добив на коксови и енергийни въглища, както и с различни дейности, съпътстващи основните въгледобивни операции.

КЗК установи, че планираната концентрация не би могла да доведе до създаване на господстващо положение на разглежданите пазари.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg