Митко Събев: Не е имало събрание, документът е фалшив

1308
Митко Събев: Не е имало събрание, документът е фалшив

„Свиканото на 28 юни 2010 г. Общо събрание не беше проведено. Това се доказва от оригинален документ, подписан от мен, Денис Ершов и Александър Мелник, в качеството ни на акционери в Петрол Холдинг АД.", се казва в изявление предоставено на Profit.bg от Митко Събев, председател на Съвета на директорите на Петрол Холдинг АД.

„Събрание, което не е било проведено, няма как да вземе решенията, описани в документа, който е внесен в Търговския регистър и съответно цитиран от медиите. Аз никога не съм присъствал на провеждането на такова събрание, никога не съм гласувал за тези решения. Лъжа е, че на събранието са били представени 100 процента от акциите, след като моето участие - 47.5 процента от капитала, не е било представено от мен, нито съм давал пълномощно на когото и да било. Няма логика и причина аз да гласувам за своето освобождаване, както и за останалите промени в Съвета на директорите и в Устава на дружеството, фигуриращи във въпросния документ.", заявява още Събев.

„Всичко това доказва, че документът, предоставен на Търговския регистър, е груб фалшификат, изготвен от хора, които не познават законите и живеят с убеждението, че всичко им е позволено. Лично аз вярвам, че подобен произвол е невъзможен в България и че няма служител в Търговския регистър, който би вписал решенията от този фалшификат, като се има предвид и придобилия публичност спор между акционерите на Петрол Холдинг АД.", допълва Митко Събев.

„Взети са всички законови мерки, касаещи случаите на изготвяне на документ с невярно съдържание. Призовавам компетентните органи незабавно да изискат от двамата акционери временните удостоверения, с които са гласували. Защото непредставянето на такива всъщност беше причината за непровеждане на събранието.", допълва още шефът на Петрол Холдинг АД.

„Искам отново да подчертая, че предприетите действия от страна на двама от акционерите в Петрол Холдинг, показват манталитет и начин на мислене, несъвместими със законовите и етични правила на европейска България, както и пълна липса на трезва преценка на действията и последствията от тях. Спокоен съм, защото вярвам, че законовата и институционална среда в България няма да позволи подобно поведение. И накрая – аз все още не се сърдя на Денис Ершов.“, завършва Митко Събев.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg