Модерни технологии гарантират качеството в пекарната на Kaufland

5887
Модерни технологии гарантират качеството в пекарната на Kaufland

Качеството е взаимно доверие

Kaufland България предлага най-богатия асортимент от прясно изпечени тестени изделия в сектора у нас. Клиентите имат възможност да избират от над 60 различни вида, сред които хляб, закуски, сладки печива, багети и чиабати, приготвени на място в пекарните на всеки обект на търговската верига в страната.

Тъй като качеството е особено важен приоритет за компанията, тя държи да работи с доверени партньори. За да предлага наистина пресни и качествени продукти в своите пекарни, Kaufland работи с общо 13 доставчици, 6 от които са доказани български производители и семейни фирми с наложени традиции в хлебарството и сладкарството, с които споделят еднакви виждания за високото качество на продукцията.


Търговката верига работи целогодишно с тях и по този начин гарантира и че над 50% от прясната продукция в пекарната й е българска.

Kaufland следи за качеството преди всичко лично

Изборът на асортимент минава през няколко етапа, преди да бъде предложен на клиентите във вида и качеството, които те очакват.

Качеството на всеки един от продуктите в пекарните на търговската верига е тествано лично от специалистите на компанията минимум два пъти, преди да бъде включен в асортимента и предложен на крайния клиент.

Експертите на компанията правят първия качествен тест и дегустация поне три месеца, преди продуктът да стане част от предложенията в пекарната, като го изпичат в специално предназначената за целта собствена професионална демонстрационна кухня.

Втори контролен тест на нововъведените продукти се прави и от специалистите по контрол на качеството при приема в централния склад на Kaufland, преди те да бъдат разпространен във филиалната мрежа.

Пробните изпичания и дегустации са начална и изключително важна част от качествения контрол както на новите продукти, така и на всички сезонни такива, като козунаци, питки и др.

Модерни технологии и специални програми на печене

С мисъл за качеството на крайния продукт Kaufland обръща особено внимание на тяхното приготвяне на място в пекарните във всеки хипермаркет. Специално обучените пекари на търговската верига пекат по съвременна технология в създадени специално за целта модерни и професионални конвектомати.

Тестените изделия се изпичат по предварително зададени програми, съобразени със спецификите на приготвяне на всеки един от тестените продукти и съгласувани предварително с производителите на продукцията.

Програмите са съобразени със специфичната температура, степен на влажност и продължителност на печене на всеки един от различните продукти, за да се гарантира, че са равномерно и качествено изпечени и имат истински вкус и аромат. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Митко
# 0
20:10 | 22 October 2020
Всичко звучи чудесно, но пенсионерите ходят и опипват хляба с голи ръце и никой не им прави забележка. И накрая даже не купуват. Всички продукти трябва да се продават предварително опаковани. Българина иска да опипа дали му е мек хляба.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg