Модернизират около 450 км републикански пътища

373
Модернизират около 450 км републикански пътища

На Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” ще бъдат преотстъпени средствата от заема от Световната банка по проекта „Рехабилитация на пътната инфраструктура”, предвижда проектодокумент, одобрен на правителственото заседание днес, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Кредитното споразумение, което е за 90 млн. евро, бе подписано през септември миналата година.

За реализирането на проекта Световната банка предоставя 90 млн. евро, а 54 млн. евро е националното съфинансиране. С тези средства ще бъдат модернизирани около 450 км пътна инфраструктура от първокласната, второкласната и третокласната мрежа. Те са в направленията Видин-Лом, Лом-Ковачица, Лом-Гиген, Враца-Оряхово, Плевен-Троян-Кърнаре, Русе-Силистра, София-Пирдоп, Пирдоп-Карлово-Калофер, Пловдив-Бяла черква-Косово, Шумен-Преслав, Преслав-Връбница, Бургас-Маринка-Звездец-Малко Търново-границата с Турция и т. н.

Със споразумението се дава възможност заемът да е на разположение на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” за теглене на средства от името на заемополучателя, както и за извършване на разплащания по проекта. От името на България ведомството ще заплаща на банката главницата и лихвите по заема в размера и по начините, определени в заемното споразумение.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...