Мостстрой и Трейс участват с оферти за втори метро диаметър в София

1014
Мостстрой и Трейс участват с оферти за втори метро диаметър в София

Обединение, в което Трейс Груп Холд участва съвместно с фирмите СБ Инженеринг и Трейс София, е една от фирмите, подала оферта за изграждане на втори метро диаметър в София. Обединението е с наименование Метротрейс.

Друга публична компания също участва в обединение с оферта. Става дума за Мостстрой, която кандидатства заедно с Хохтийф и ГБС, съобщи репортер на Profit.bg.

Останалите пет конкурента са турската Доуш, Станилов ЕООД, Обрасконе Уарте Лаин, испанската FCC Construction (строителят на Дунав мост – 2), Геотехмин. Името на осмия участник не стана ясно.

Броят на подадените оферти бе опоменат от Стоян Братоев, изп. директор на Метрополитен ЕАД.

Това се разбра днес по време на отваряне на постъпилите оферти в Метрополитен ЕАД. След официалната част по откриване работата на комисията и няколко снимки членовете на комисията помолиха журналистите да напуснат заседателната зала.

Иначе работата на комисията ще протече по следния ред – след отваряне на офертите, комисията ще направи преглед на съответствието на документите с предложенията на кандидатите.

По-нататък комисията продължава да заседава при закрити врата и след оценяване на документите, допуснатите ще бъдат уведомени писмено за отваряне на ценовите предложения.

Нека да припомним, че вторият метро диаметър ще свързва пътен възел Надежда – Централан ЖП Гара - площад Света Неделя – НДК – бул. Черни връх. Трасето ще е с общо седем метростанции.

Сн.: Стоян Братоев, изп. директор на Метрополитен ЕАД (Profit.bg)

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg