МОСВ изпълнява програмата за ускорено издаване на комплексни разрешителни

723
МОСВ изпълнява програмата за ускорено издаване на комплексни разрешителни

МОСВ изпълнява програмата за ускорено издаване на забавените комплексни разрешителни и те ще са готови до октомври тази година, съобщи днес заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев.

Той връчи комплексни разрешителни на 10 предприятия: “Радомир Метал Индъстрийз” АД, гр. Радомир, “АВИС” ЕООД, гр. Завет, “Репродуктор по свиневъдство” АД, с. Калчево, “Брамас-96” АД, гр. Шумен, “СЪРПРАЙЗ” ООД, гр. Кнежа, “Галисман” АД, с. Енево, “Екарисаж-Варна” ЕООД, с. Тополи, Чугунена арматура България” АД, гр. Враца, "Витико” ООД, с. Енево-пл. гр. Плиска, “Родна индустрия 91” ЕООД, гр. Попово.

На 22 общински депа е отказано издаване на комплексно разрешително. Това са депата в Елена, Георгиев припомни, че става въпрос за общински депа за битови отпадъци, които трябва да бъдат затворени до средата на юли 2009 г.

За тях има одобрени планове за закриване и рекултивация и тъй като не могат да бъдат приведени в съответствие с изискванията на директивата за отпадъците на ЕС, не им се издават комплексни разрешителни.

На тяхно място ще бъдат открити 55 регионални депа. 70 общински депа трябва да бъдат закрити по тази процедура.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg