МОСВ не е издавало никакви актове за отваряне на депото в Суходол

383
МОСВ не е издавало никакви актове за отваряне на депото в Суходол

По повод днешни публикации в медиите за издаване на административен акт от МОСВ за отваряне на депото в Суходол, от министерството коментират, че не са издавали никакви актове за отваряне на депото в Суходол. Подобно решение не е в компетенциите на министъра.

На 15 ноември миналата година министър Чакъров запозна на оперативно заседание Министерския съвет с внесено в МОСВ от Столичната община писмо. В него се представя решението на Столичния общински съвет за повторно отваряне на депото в Суходол, като мярка за решаване на проблема с битовите отпадъци на София и се иска отмяна на заповед на директора на РИОСВ-София за затварянето му, както и съдействие от правителството.

На пресконференция в Министерския съвет по-късно същия ден заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев представи тази информация пред журналистите, като обяви, че министрите са изразили своята принципна подкрепа за предприемане на тези действия. Не е съобщавано за решение на Министерския съвет по въпроса, защото подобно решение не е от компетенциите на правителството.

Министър Чакъров не участва в пресконференцията, защото излезе по-рано от заседанието на Министерския съвет, за да пътува за Германия за участие в юбилейни прояви на Либералния интернационал, на когото той е вицепрезидент.

Също така, заместник-министър Георгиев съобщи тогава, че със заповед на министъра ще бъде отменена заповед на директора на РИОСВ-София от октомври месец 2005 г. за преустановяване на действието на депото в Суходол, за да се придвижи процедурата по издаване на необходимите документи за повторното му отваряне от регионалната екоинспекция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg