МОСВ организира конференция, посветена на старта на програма „Околна среда”

437
Министерството на околната среда и водите организира утре конференция, на която ще бъде представена готовността за стартиране на Оперативната програма „Околна среда”.

Тя ще се води от министър Джевдет Чакъров. В нея ще участват представители на ръководството на Националното сдружение на общините в България, кметове на над 50 общини, на ръководствата на браншовите организации в строителството – Българската строителна камара, Българската предприемаческа камара в строителството и Съюза на частните строители в България, както и строителни фирми - техни членове.

На конференцията ще бъдат представени основните параметри на Оперативната програма, възможностите за кандидатстване, критериите за избор на проекти по основните приоритети на програмата – „подобряване на качеството на водите”, „подобряване на управлението на отпадъците” и „опазване на биологичното разнообразие”.

По време на дискусията МОСВ, общини и строителни фирми ще представят своя опит в изпълнението на проекти, финансирани от ИСПА и готовността си да участват в усвояването на средства от Кохезионния и Европейския фонд за регионално развитие, от които ще се отпускат парите за проектите по Оперативната програма „Околна среда”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg