МРРБ набира проекти за водите и биологичното разнообразие в района на южната граница

421
МРРБ набира проекти за водите и биологичното разнообразие в района на южната граница

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (БРРБ) обявява покана за набиране на проектни предложения по проект „Интегрирана схема за безвъзмездна финансова помощ за устойчиво развитие чрез защита и опазване на водите и биологичното разнообразие в пограничния район между Р България и Р Гърция”, пише на сайта на МРРБ. Ще се набират проектни предложения в областите природо-съобразно земеделие, туризъм и опазване на биологичното разнообразие и опазване на водите в пограничните районни между България и Гърция.

Програма ФАР трансгранично сътрудничество между България и Гърция 2006 се реализира чрез финансовата подкрепа на Европейската общност. Общата сума, налична за финансиране по тази покана за набиране на проектни-предложения е 4 млн. евро, от които 3 млн. евро са по програма ФАР и 1 млн. евро – национално съфинансиране.
Минималният размер на индивидуалната безвъзмездна финансова помощ, за която всеки кандидат има право да кандидатства е 50 000 евро, а максималният – 250 000 евро.
Индивидуалната финансова помощ може да покрива изцяло разходи за дейността, ако това е от съществено значение на реализацията на проекта, без да е необходимо кандидатът да съфинансира изпълнението му чрез собствени средства.

Кандидатите, допустими за участие трябва да са юридическо лице да са регистрирани като юридическо лице с нестопанска цел, община, обучителна, образователна или изследователска институция.

Кандидатите трябва да са регистрирани или да имат регистриран клон (съгласно съдебна регистрация) най-малко 12 месеца преди крайния срок за подаване на проектни-предложения по настоящата покана в някои от допустимите региони от територията на Р България и да имат поне един партньор от другата страна на границата. Изискването към регистрацията е валидно както за организацията, така и за нейните клонове.

Допустимите области от България са Благоевград, Кърджали, Смолян и Хасково, а от Гърция – Серес, Солун, Драма, Кавала, Ксанти, Родопи и Еврос.
Кандидатите трябва да са пряко отговорни за подготовката и управлението на проекта, заедно с партньорите си и да не действат като посредници.

Насоките и формулярите за кандидатстване са налични за консултации на интернет адрес: http://www.mrrb.government.bg (Търгове/ Обяви). А проектни предложения ще се приемат до 16.00 ч. (местно време) на 15 септември 2008 г.
Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg