МРРБ организира информационни дни по схема за безвъзмездна финансова помощ

330
МРРБ организира информационни дни по схема за безвъзмездна финансова помощ

Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира информационни дни по схема за безвъзмездна финансова помощ “Устойчиво развитие на транс граничния район„ в рамките на Програма “Добросъседство” между България и Македония.

Проектът се финансира по програма ФАР – Трансгранично сътрудничество между Република България и бивша Югославска Република Македония, по Финансов меморандум 2005.

Представянето на схемата ще се проведе в гр. Кюстендил на 6 ноември 2007 г., вторник, от 11.00 ч., в залата на Областна администрация, етаж 2.

Срещата в гр. Благоевград е на 7 ноември 2007 г., сряда, от 11.00 ч., в сградата на Общинска администрация, зала 5.

По схемата за безвъзмездна финансова помощ ще се финансират дейности, насочени към подобряване на инфраструктурата, поддържаща транс-граничното сътрудничество за развиване на допълващи се икономически дейности и популяризиране на икономическото сближаване от двете страни на границата с цел подобряване конкурентно способността на икономиката в граничната зона между Република България и Република Македония в териториалните единици на ниво NUTS III.

Общата стойност на схемата за безвъзмездна финансова помощ е 3 010 000 евро, от които 2 430 000 евро се осигуряват от ЕС по линия на програма ФАР и 580 000 евро от националния бюджет на Република България.

За финансиране могат да кандидатстват общини и неправителствени организации от областите Благоевград и Кюстендил за България, а за Република Македония от регионите Североизточен, Югоизточен и Източен.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg