МРРБ подписа договор за техническа помощ за подготовка на ВиК проекти за Стара Загора и Димитровград

874

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски и представителят на френската фирма Sogreah Consultants SAS Даниела Недялкова подписаха договор за “Техническа помощ за подготовка на Интегрирани водни проекти в Стара Загора и Димитровград, България”.

Договорът за услуги е на стойност 1.19 млн. евро за срок от две години, а избраният изпълнител е френската фирма Sogreah Consultants SAS. Проектът се финансира от безвъзмездна помощ по Програма ИСПА на ЕС, държавен инвестиционен заем от Европейската Инвестиционна банка и от държавния бюджет на България.

В условията на договора за техническа помощ са включени определяне на приоритетни инвестиционни планове за Стара Загора и Димитровград, предпроектни проучвания, изготвяне на компютърни модели, оценка на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа.

Ще бъдат подготвени проекти за финансиране по Оперативна програма “Околна среда” и тръжни документи за строителство, ще бъде разработена дългосрочна тарифна политика, както и петгодишен план за действие.

Договорът за техническа помощ е последният компонент от проекта “Изграждане на Пречиствателни станции за отпадъчни води в басейна на р. Марица”. Той се финансира от спестените средства след провеждане на открити международни тръжни процедури за изграждане на пречиствателните станции в Стара Загора и Димитровград.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg