МРРБ стартира програма “Регионално развитие 2007 – 2013 г." за 1.6 млрд. евро

547
Министерство на регионалното развитие и благоустройството има готовност да стартира Оперативна програма “Регионално развитие 2007 – 2013 г.”(ОПРР) през втората половина на месец септември 2007г. Това съобщиха от Главна дирекция “Програмиране на регионалното развитие” в МРРБ.

Основната цел на Оперативна програма “Регионално развитие” е да се подобри качеството на живот и работната среда, като се осигури по-добър достъп до основните услуги и нови възможности за повишаване на регионалната конкурентноспособност и устойчиво развитие.

Управляващ орган на програмата е Министерство на регионалното развитие и благоустройството чрез Главна дирекция “Програмиране на регионалното развитие” с регионални отдели в шестте района на планиране в страната.

Бюджетът на програмата е 1 601 274 759 евро и се очаква тя да бъде официално одобрена от Европейската комисия през септември тази година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg