МС добавя НДК в забранителния списък за приватизация

1442
МС добавя НДК в забранителния списък за приватизация

С допълнение към Закона за приватизация и следприватизационен контрол кабинетът предлага две нови търговски дружества да бъдат включени в т. нар. забранителен списък за приватизация. Това са „Национален дворец на културата - Конгресен център София" ЕАД и „Рибни ресурси" ЕООД - Созопол. Списъкът включва търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала или обособени части от тях.

Мотивите на правителството са, че дружествата играят значителна роля в страната. Предложението за НДК е с оглед голямото обществено значение на осъществяваната от дружеството дейност и запазването му като културен център с национално значение за организиране и провеждане на културни, научни, образователни, конгресно-конферентни и обществено-политически прояви в страната и в чужбина.

„Рибни ресурси" ЕООД е дружество, чиято дейност има стратегически характер по отношение на специфичния пазар на подобен тип пристанищни услуги в съответствие с държавната политика в сектор „Рибарство". Поради тази причина изпълнява значителна роля в земеделието на България и в националната икономика като цяло.

Решението е прието неприсъствено на 30 май т. г.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg