МС издаде разрешения за проучване на подземни богатства

639
МС издаде разрешения за проучване на подземни богатства

Министерският съвет разреши да бъдат проучени залежите на подземни богатства в площи на територията на областите Софийска, Ловеч, Велико Търново и Хасково, съобщиха от правителствения пресцентър.

За 3 години „Елаците-Мед" АД получи разрешително за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площта „Шипките", разположена на територията на общините Златица, Етрополе и Пирдоп, област Софийска, и община Тетевен, област Ловеч. Размерът на площта е 35.20 кв. км. Планираната инвестиция възлиза на 110 000 лв.

„Базалт България" ЕООД ще проучва една година възможностите за добив на строителни материали в площ „Станчова могила". Теренът е с размер 1 кв. км и се намира в землищата на с. Димча и с. Върбовка, община Павликени, и гр. Сухиндол, област Велико Търново. Стойността на проучвателните работи влиза на близо 337 000 лв.

За 18 месеца „Карачомаков" ЕООД получава разрешително да проучва площта „Гичита" за добив на скално-облицовъчни материали. Теренът е с размер 0.23 кв. км и се намира в землището на с. Покрован, община Ивайловград, област Хасково. Планираната инвестиция е в размер на около 31 000 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg