МС одобри органите за управление по програмата за трансгранично сътрудничество до 2013 г.

356
Правителството определи органите за управление, партниране, наблюдение, контрол и техническо съдействие за изпълнение на програмите за европейско териториално сътрудничество за периода 2007-2013 г., в които България участва като страна-членка на ЕС.

Това съобщи правителствената информационна служба. За всяка една от двустранните програми за трансгранично сътрудничество по външните граници на ЕС между страната ни и Република Македония, Сърбия и Турция Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие" в МРРБ ще е единствен Управляващ орган, а дирекция "Национален фонд" в Министерството на финансите ще е единствен сертифициращ орган и орган, отговорен за получаване на средствата от ЕК по Европейския фонд за регионално развитие и инструмента за предприсъединителна помощ.

Дирекция "Одит на средствата от ЕС" във финансовото ведомство ще бъде единен одитен център. За всяка една от двустранните програми за трансгранично сътрудничество по вътрешните граници на ЕС България-Гърция и България-Румъния Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие" в МРРБ ще е национален партниращ орган.

Същата дирекция ще бъде национален партниращ орган и национално информационно звено по многостранните оперативни програми за трансгранично сътрудничество в Черноморския басейн и за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа, които са за периода 2007-2013 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg