МС с нов план за корективни действия при прилагане на предприсъединителни програми

462
МС с нов план за корективни действия при прилагане на предприсъединителни програми

Правителството прие План за действие за предприемане на корективни действия в хода на прилагането на предприсъединителни програми и структурните инструменти на Европейския съюз, информират от БСК.

Целта е да се приложат категорични мерки за преодоляване на идентифицираните слабости при изпълнение на предприсъединителните програми, които биха могли да се мултиплицират при проектите, финансирани от структурните и Кохезионния фонд на ЕС. 16-те мерки, предлагани от министъра на финансите Пламен Орешарски, бяха обсъдени на оперативното заседание на Министерския съвет на 12 март т. г.

Мерките са свързани със засилване на предварителния контрол при изпълнение на проектите и програмите и на последващия контрол и одит, повишаване на административния капацитет, облекчаване и усъвършенстване на правилата и процедурите за изпълнение на европейските програми и проекти.

Реализацията им ще гарантира по-нататъшно усъвършенстване на системата за ефективно управление на средствата от ЕС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg