МТСП ще връща българите от Испания

475
МТСП ще връща българите от Испания

Министерството на труда и социалната политика започва разпространението на анкетна карта за българи, работещи в Испания, и анкетна карта за работодатели в България. Анкетните карти са изготвени за пилотно изследване на нагласата на българските граждани, работещи в Испания, да се върнат на работа в България и нагласите на работодателите в България да наемат тези българи. Срокът за попълване и изпращане на анкетните карти е 25 септември 2008 г.

Министерството инициира изследването в изпълнение на Плана за 2008 г. по Националната стратегия на Република България по миграция и интеграция (2008-2015) и Плана за действие за 2008 г. с мерките, произтичащи от членството на България в ЕС.

Резултатите от попълването на анкетните карти ще помогнат при подготовката на пилотна трудова борса в Испания в началото на ноември тази година.

Анкетните карти ще се разпространяват чрез интернет-страниците на Посолството на България в Испания (Служба по трудови и социални въпроси), Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта и Държавната агенция за българите в чужбина.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...