МТСП стартира Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

641
Министерството на труда и социалната политика стартира в петък, 20 юли 2007 г. Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Пресконференцията ще се проведе в зала „София”, ет. ІІ, на Гранд хотел „София” от 10.30 часа.

Стартът на програмата ще бъде обявен от министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова, Майкъл Хъмфрис, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, министъра на финансите Пламен Орешарски, заместник-министъра на труда и социалната политика Димитър Димитров, заместник-министъра на образованието и науката Екатерина Виткова и изпълнителните директори на Агенцията за социално подпомагане и Агенцията по заетостта – Гергана Дрянска и Сотир Ушев, информират от МТСП.

Управляващият орган на Оперативната програма, която се очаква да бъде одобрена официално от Европейската комисия през септември т.г., е Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” в МТСП, а междинни звена са Министерството на образованието и науката, Агенцията за социално подпомагане и Агенцията по заетостта. Програмата, която ще се реализира в периода 2007- 2013 г. е с общ бюджет 1 213 869 575 евро.

Оперативната програма има готовност да стартира шест процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в общ размер на 87 718 976 лева, разпределени за квалификационни услуги и обучение на заети лица, грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с увреждания и самотно живеещи, подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени, ученици в средните училища и разработване на училищни и студентски практики, създаване на благоприятна мултикултурна среда и интеркултурно образование и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg